Ripari-info

Vuoden 2019 rippikoulujen starttikokoontuminen oli keskiviikkona 14.11.2018 klo 18 seurakuntakodilla. Siellä annettiin tietoa tulevan vuoden rippikouluvaihtoehdoista ja niiden sisällöstä sekä jaetaan ilmoittautumislomakkeet.

Rippikouluihin ilmoittautuminen alkaa maanantaina 26.11. klo 8.30 kirkkoherranvirastossa ja jatkuu torstaihin 29.11. klo 12 asti.

Rippikoulun kesto on ilmoittautumisesta konfirmaatioon asti eli noin puoli vuotta ja se sisältää seurakuntaan tutustumista ja erilaisia tehtäviä varsinaisen rippikoulujakson lisäksi. Varsinainen rippikoulujakso alkaa tammikuussa ensimmäisellä kokoontumisella. Leiriryhmien ja päivärippikoulun ennakkokokoontumiset ovat tammi-, maalis- ja toukokuussa.

Rippikoulun voi käydä joko päivä- tai leiririppikouluna. Päivärippikoulu sisältää muutaman etukäteiskokoontumisen keväällä, riparipäivän ja kahden viikon rippikoulujakson (n. 6 tuntia/päivä) kesällä. Leiririppikoulut pidetään Merimaan leirikeskuksessa Merikarvialla. Leirillä ovat mukana isoset, nuorisotyönohjaaja/diakoni ja teologi (pappi tai lehtori). Leiriryhmät kokoontuvat myös muutaman kerran kevään aikana.

Seurakuntaan tutustuminen

Rippikoulukortit jaetaan kunkin ryhmän ensimmäisessä kokoontumisessa ja merkintöjen kerääminen seurakunnan tilaisuuksista alkaa sen jälkeen.

Kullekin ryhmälle on määritelty omat jumalanpalvelus- ja nuorteniltakäynnit.

Merkintöjen hakeminen seurakunnan tilaisuuksista: käytännön ohjeita rippikoululaiselle

Kirkkoon mennessä jätä päivämäärällä ja tilaisuuden nimellä varustettu korttisi kirkon eteisessä olevaan laatikkoon (siinä lukee rippikoulukortit). Suntio noutaa kortit laatikosta jumalanpalveluksen alettua eli jos saavut myöhässä, niin et saa merkintää. Jumalanpalveluksen päätyttyä kortit jaetaan penkkeihin tai ne voi noutaa sakaristosta (kirkon etuosasta).

Ota sisään tullessasi eteisestä virsikirja ja taiteltu jumalanpalvelusohjelma. Seuraamalla niitä tiedät miten jumalanpalvelus etenee. Rippikouluryhmä istuu kirkossa takaa katsoen oikealla etuosassa, pianon puolella. Kaikenlainen häiritsevä toiminta (puhuminen, kuiskuttelu jne.) on jumalanpalveluksen aikana kielletty. Kännykät pidetään äänettöminä ja poissa näkyviltä jumalanpalveluksen ajan.

Muihin tilaisuuksiin (nuortenillat jne.) mennessäsi anna merkintäkorttisi tilaisuudesta vastaavalle työntekijälle. Merkitse korttiin jo etukäteen tarvittavat tiedot niin, että työntekijä voi vain allekirjoittaa sen. Jos tilaisuuteen tulee myöhästyneenä tai käyttäytyy häiritsevästi, niin ei saa merkintää.

alba ja tennarit