risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalveluselämä

Sunnuntaina, pyhäpäivänä, vietetään koko seurakunnan juhlaa, jumalanpalvelusta.  Se on viikon päätapahtuma.  Käytännössä suomalaiset eivät ole kovinkaan innokkaita kirkossakävijöitä, vaan sunnuntain jumalanpalveluksiin osallistuu maassamme säännöllisesti vain pieni osa seurakunnan jäsenistä.

Kuitenkin seurakunnan jumalanpalveluselämä pitää sisällään paljon muutakin kuin vain sunnuntain pääjumalanpalvelukset.  Jumalanpalveluselämään laajemmin käsitettynä kuuluvat erilaiset kirkollisten juhlapyhien ja erityisryhmien jumalanpalvelukset, erilaiset hartaustilaisuudet ja vaikkapa kirkolliset toimitukset ja eri tilanteissa vietetyt rukoushetket.

Jumalanpalveluselämän sisällöllisen rungon muodostaa kirkkovuosi, jossa seurataan Jeesuksen elämän ja kirkon elämän eri vaiheita alkaen adventista päättyen tuomiosunnuntaihin.  Jokaisella pyhällä ja viikolla on oma kirkkovuoden mukainen aiheensa. Kirkkovuoden sisällöstä katso tarkemmin Suomen ev.lut kirkon kotisivuilta.

Suomen luterilaisessa kirkossa on viime vuosina toteutettu monella tavalla jumalanpalveluselämän uudistusta. Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten kaavoja on uudistettu.  Samoin on jumalanpalveluselämän toteutuksessa seurakuntalaisten osallistumista jumalanpalvelusten toteuttamiseen pyritty lisäämään eri tavoin. Jumalanpalveluselämän eri vaihtoehdoista katso tarkemmin Suomen ev.lut. kirkon kotisivuilta.

Tule mukaan Nakkilan seurakunnan jumalanpalvelukseen

Jumalanpalvelukset kirkossa, ellei pyhäpäivän kohdalle ole merkitty muuta paikkaa tai aikaa.

28.10. klo 10

Kanttori: Pasi Nieminen

Kolehti: Kristittyjen yhteiseen työhön naisten ja tyttöjen oikeuksien esillä pitämiseksi ja edistämiseksi Vastuu-viikon kautta, Suomen Ekumeeninen Neuvosto ry.

3.11. klo 10

Pyhäinpäivä

Saarnaaja: Lasse Vappula

Kanttori: Pasi Nieminen

Kolehti: Satakunnan Ev.Lut. Kansanlähetyksen työlle.

Pyhäinpäivän iltakirkko

3.11. klo 18

Lasse Vappula, Markku Järviö, Jenni Tuomi, Pasi Nieminen

4.11. klo 10

Kanttori: Pasi Nieminen

Kolehti: Bangladeshin köyhien naisten, lasten ja maattomien ravitsemus-, terveys- ja turvallisuusolosuhteiden parantamiseen Lähetysyhdistys Kylväjä ry:n kautta.

Tuomasmessu

11.11. klo 17 seurakuntakeskus

Saarnaaja: Markku Järviö

Kanttori: Pasi Nieminen, musiikissa avustaa Tuomaskuoro

Kolehti: Raamattujen ja Uusien testamenttien painattamiseksi ja jakamiseksi koululaisille ja sotilaille sekä hotelleihin, vankiloihin ja sairaaloihin Suomessa ja Nigeriassa, Suomen Gideonit Gideoniterna i Finland ry.

18.11. klo 10

Valvomisen sunnuntai

Saarnaaja: Lasse Vappula

Kanttori: Ilkka Liuskallio

Kolehti: Seurakuntavaalikeräykseen.

Jumalanpalveluksen jälkeen seurakuntavaalien äänestys klo 11-20 seurakuuntakodissa.

25.11. klo 10

Tuomiosunnuntai

Kanttori: Pasi Nieminen

Kolehti: Köyhyyden ja perusturvattomuuden poistamiseen maailman köyhimmillä alueilla Kirkon Ulkomaanavun kautta.

ADVENTIN - JA JOULUN AIKA

Su 2.12. klo 10 1.adventtisunnuntain messu

To 6.12. klo 10 Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus, kunnianosoitukset ja seppelten lasku sankarihaudalla

Su 9.12. klo 17 2.adventtisunnuntain Kauneimmat joululaulut - sanajumalanpalvelus juhlatalo Marimbassa. Lauletaan Kauneimmat joululaulut 2018 – lauluvihosta.  Joulukahvit tarjoaa juhlatalo Marimba. Kahvikolehti Suomen Lähetysseuralle.

Pe 14.12. klo 18 Gospelmessu

Su 16.12. klo 10 3.adventtisunnuntain messu

Su 23.12. klo 10 4.adventtisunnuntain sanajumalanpalvelus

Ma 24.12. klo 11.30 Jouluaaton hartaus Hyppingillä