Yhteisvastuukeräys 2021

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehittyvissä maissa. Yhteisvastuukeräyksen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Suomessa Yhteisvastuukeräyksen valtakunnallisina kumppaneina ovat Kirkon diakoniarahasto sekä Seurakuntaopiston kokoama kansanopistoverkko. Diakoniarahaston avustustoiminnalla tuetaan heikoimmassa asemassa olevia ikäihmisiä taloudellisen ahdingon korjaamisessa ja elämänlaadun kohentamisessa. Seurakuntaopisto tulee toteuttamaan ikäihmisille maksuttomia taloudenhallinnan koulutuksia sekä digitaitojen valmennusta vuodesta 2022 alkaen. 40% keräystuotosta auttaa Suomessa.

Ulkomailla Yhteisvastuukeräyksen tuotolla tuetaan arvokkaan vanhuuden  mahdollistamista Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston työllä. Tänä vuonna tuki keskittyy Ugandaan ja erityisesti hauraimpiin yhteisöihin, vanhuksiin ja perheisiin. 60% keräystuotosta auttaa kehittyvissä maissa.

Vanhukset Suomessa ja maailman katastrofialueilla tarvitsevat apuasi. Tule mukaan ja lahjoita!

Voit tukea oman seurakuntamme keräystä klikkaamalla alla olevaa kuvaa, joka ohjaa sinut maksulomakkeelle. Tule myös mukaan Yhteisvastuutapahtumiin. Kiitos tuestasi!

Yhteisvastuun 2021 tapahtumia seurakunnassamme:

• 7.2 klo 10 Yhteisvastuun aloitus jumalanpalveluksessa kirkossa. Jumalanpalvelus kuultavissa nettiradiosta.
  • 8.2 ja 12.2 Yhteisvastuu-lipaskeräys K-Supermarket Onnipekassa klo 9-18.
  • 16.2 ja 17.2 Perhekerhot tutustuvat Yhteisvastuukeräykseen.
  • Helmikuun alussa jaetaan koteihin pankkisiirtolomake keräyksestä.

Kiitos tuestasi!

Kansainvälinen diakonia ja Yhteisvastuukeräys

Diakoniatyön johtosäännön mukaan ”harjoittaessaan diakoniaa seurakunta ja sen yksittäiset jäsenet pyrkivät kantamaan maailmanlaajuisen Kristuksen kirkon osana vastuuta myös kaukaisista lähimmäisistä ja seurakunta toteuttaa diakonista tehtäväänsä käyttämällä kansainvälisen diakonian kanavina kirkon ulkomaanapua ja kirkon lähetysjärjestöjä”.

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanavun toiminnasta katso lisää järjestön omilta sivuilta.

Afrikan lapsi