Uutislistaukseen

Pyhäpäivän 30.1. sana

4. sunnuntai loppiaisesta

Jeesus auttaa hädässä: 2. Kor. 1:8–11              

Apu ahdingossa

Ihminen usein etsii ja kaipaa helppoa elämää. Joskus se onkin hetkellisesti totta. Emme kuitenkaan pääse pakoon tämän maailman ahdistuksia.

Paavali oli julistusmatkoillaan tottunut kohtaamaan vaikeuksia ja vaaroja. Hän joutui inhimillisesti ajatellen mahdottomiin tilanteisiin. Hän oli saanut ruoskaniskuja, raippoja ja vankeutta. Häntä oli kivitetty ja hän oli joutunut haaksirikkoon. Ulkoisten vaikeuksien lisäksi hänellä oli monia sisäisiä kamppailuja.

Kaiken keskellä Paavalilla oli kuitenkin luja luottamus Jumalaan. Vastoinkäymiset riisuivat omasta voimasta ja pakottivat heittäytymään Jumalan huolenpitoon. Paavali luotti Jumalan apuun ahdingon hetkellä ja tulevaisuudessakin -mitä ikinä edessä olikaan.

Paavali muisti myös kiittää kaikesta Jumalan armosta ja avusta. Jo Daavid aikanaan totesi: ”Älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt.” Jumalan apu, hyvyys ja lahjat eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan kiitoksen aihe.

Kärsimys ja kuolema ovat osa ihmisen, myös kristityn ihmisen, elämää. Tässä syntiin langenneessa maailmassa emme pääse niiltä pakoon. Seurakunnan rukous kantaa ja sillä on merkitystä. Emme rukoile turhaan monenlaisten asioitten puolesta jumalanpalveluksen esirukouksessa tai viikoittain rukouspiireissä tai -illoissa.

Rukous, esirukous ja kiitollisuus kuuluvat yhteen.

 

Voit pohtia tekstin pohjalta:

  1. Millaisia vaikeuksia Paavali kohtasi matkoillaan?
  2. Mikä auttoi Paavalia vaikeuksien keskellä?
  3. Miten Paavalin esimerkki rohkaisee sinua vaikeuksien keskellä?
  4. Millaisten asioiden puolesta sinun mielestäsi on tärkeä rukoilla yhteisissä rukoushetkissä?
  5. Mistä sinä voit tänään kiittää Jumalaa?

 

-Satu Salo

Teksti on julkaistu Hetkinen Raamatun lukemiseen 1/2022 -lehdessä.

30.1.2022 06.00