Uutislistaukseen

Pyhäpäivän 23.1. sana

3. sunnuntai loppiaisesta

Jeesus herättää uskon: Room. 1:16-17

Evankeliumin voima

Paavali oli elänyt pitkään tiukkana lainoppineena ja kristittyjen vainoojana. Kun hän Damaskoksen tiellä kohtasi Jeesuksen, hänen elämänsä muuttui.

Paavalista tuli rohkea ja häpeämätön evankeliumin julistaja. Paavali toimi niin juutalaisten kuin pakanoidenkin parissa. Jumala oli valinnut hänet ”tunnustamaan nimeäni maailman kansojen ja kuninkaiden ja myös Israelin kansan edessä.”

Jumalan suunnitelmissa evankeliumi oli ensin tarkoitettu ja suunnattu juutalaisille, Jumalan valitulle kansalle. Mutta jo Jeesuksen toiminnassa evankeliumi kosketti myös ei-juutalaisia eli pakanoita. Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen jälkeen opetuslapset lähtivät julistamaan ilosanomaa Jeesuksesta laajasti, eri kansojen keskuuteen. Myös Paavali sai osaltaan nähdä ja kokea, millainen voima evankeliumissa on ihmisten sydämissä. Ihmisiä tuli uskoon, heitä kastettiin ja seurakunnat kasvoivat.

Ihminen on vanhurskas, kun hän uskoo Jeesuksen sovitustyöhön ja siinä lahjoitettuun syntien anteeksiantamukseen. Vanhurskas ihminen tarkoittaa henkilöä, joka on uskon kautta osallinen vanhurskaasta Jumalasta. Jumala itse on vanhurskas eli oikeamielinen.

Evankeliumi on ilosanoma, hyvä uutinen, Jeesuksesta. Se tuo pelastuksen tarjolle ja vastaanotettavaksi.

Evankeliumi tuo ilon ja rauhan sekä viitoittaa tien taivaaseen.

 

Voit pohtia tekstin pohjalta:

  1. Miten Paavalin toiminnassa näkyi se, ettei hän hävennyt evankeliumia?
  2. Miten evankeliumin voima ilmeni Paavalin toiminnan kautta?
  3. Miten evankeliumin voima ilmenee tänä päivänä?
  4. Mitä evankeliumi merkitsee sinulle?
  5. Miten voit viedä evankeliumia eteenpäin?

 

-Satu Salo

Teksti on julkaistu Hetkinen Raamatun lukemiseen 1/2022 -lehdessä.

23.1.2022 06.00