Uutislistaukseen

Uudenvuodenpäivän sana

1.1. Uudenvuodenpäivä

Jeesuksen nimessä: Ap.t. 4:8-12

Yksi nimi ylitse muiden

Oli tapahtunut kiistämätön ihme. Temppelin portilla kerjäämässä ollut rampa mies oli parantunut. Hän käveli omilla jaloillaan!

Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen opetuslapset saivat tehtävän jatkaa Jeesuksen työtä maan päällä. Heillä oli helluntain tapahtumien myötä paitsi kutsu tehtävään niin myös Pyhän Hengen antama voima. Ihmeitä alkoi tapahtua ja julistettu sana kosketti monia sydämiä. Paljon oli myös hämmennystä ja kysymyksiä, erityisesti juutalaisten johtohenkilöiden parissa.

Ramman miehen parantumisen vuoksi opetuslapset Pietari ja Johannes vangittiin ja heitä kuulusteltiin. Juutalaiset johtajat vaativat vastausta: Millä voimalla? Kenen nimessä? Pietari ei jättänyt kyselijöitä epätietoisuuteen. Ihme tapahtui Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen nimessä. Jeesuksen, joka kiinnittyi aikaan, paikkaan ja historian kulkuun. Jeesuksen, joka oli ristiinnaulittu ja ylösnoussut. Kaikki siis tiesivät, kenestä puhuttiin. 

Paavali puhuu kulmakivestä, joka ei kelvannut rakentajille. Kulmakivi tarkoittaa kivistä rakennetun holvin korkeinta kiveä. Tähän kiveen koko holvi tukeutuu pysyäkseen kasassa. Jeesus on tämä kulmakivi. Jeesukseen tukeudutaan uskomalla häneen.

Jeesuksen Kristuksen nimessä oli ja on voima. Se on pelastuksen nimi. Itseasiassa ainoa nimi, joka pelastaa. Saamme rukoilla ja lähestyä Jumalaa Isänä Jeesuksen nimessä. Jeesuksen nimessä voi yhä tapahtua ihmeitä Jumalan kunniaksi. Jeesus-nimen turvissa on hyvä elää nyt ja kerran kuolla.

On Jeesus nimi ihanin sielulle uskovalle. Se lohdun antaa vaivoihin, tuo rauhan ristin alle. Vk 42:1

-Satu Salo

Teksti on julkaistu Hetkinen Raamatun lukemiseen 1/2022 -lehdessä.

1.1.2022 09.18