Uutislistaukseen

Pyhäpäivän sana 21.3.2021

Herran palvelijatar: Gal. 4:3-7 (2. vsk)

 

Parhaassa asemassa

Jumalan aikataulut ovat suunniteltuja ja tarkkoja. Kaiken takana on rakkaus ihmistä kohtaan ja täydellinen pelastussuunnitelma. 

Juutalaisuudessa laki ja pakanuudessa alkuvoimat määräsivät ihmisten elämää. Laki ei kyennyt johtamaan ihmisiä Jumalan luo, vaan tekojen hurskauteen tai Jumalan hylkäämiseen. Alkuvoimat puolestaan orjuuttivat ihmistä. Tämän päivän pettäviä alkuvoimia ovat esim. horoskoopit, enkeliusko ja ennustaminen.

Jumalan valitsemana hetkenä Jeesus tuli maailmaan. Hän tuli ihmiseksi ihmisten keskelle. Nöyrä neitsyt Maria sai olla maailman Vapahtajan äiti. Kristus tuli vapauttamaan lain orjuudesta ja alkuvoimien vaikutuksesta. Hänen kauttaan avautui  evankeliumin ilosanoma kaikille kansoille: Usko Jeesukseen tuo vapauden.

Jeesukseen uskova saa rukouksessa käyttää Jumalasta nimeä Isä. Aramean sana abba on hyvin hellä isää tarkoittava sana. Se kuvaa uskovan ja Jumalan välistä läheistä suhdetta, lapsen asemaa. Lapsella on oikeus lähestyä Isää ja huutaa hänen puoleensa. Kristikunnan tutuin rukous alkaakin sanoilla: Isä meidän.

Lapsi on luonnollisesti myös perillinen. Perintö odottaa iankaikkisuudessa, taivaassa.

Mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mitä ihminen ei ole voinut sydämessään aavistaa, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat. 1. Kor. 2:9

 

Kysymykset:

1.                  Millaiset asiat orjuuttivat ihmisiä ennen Jeesuksen tuloa maailmaan?           

2.                  Millaista on elämä lain alla?

3.                  Millaiset asiat orjuuttavat meitä tämän päivän ihmisiä?

4.                  Mitä sinulle merkitsee, että olet Jumalan lapsi ja perillinen?

 

Julkaistu Hetkinen-raamattuoppaassa 1/2020.

Tutustu: Hetkinen – Raamatunlukijain Liitto (rll.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

-Satu Salo

21.3.2021 11.32