Uutislistaukseen

Hartauskirjoitus

Liity salasiunaajien joukkoon

Seison kassajonossa. Edessäni asiakas kaivaa kolikkopussia ja asettelee hitaasti kolikoita myyjän eteen. Vilkaisen kelloani hermostuneesti ja harmittelen mielessäni sitä, että olen jälleen valinnut sen hitaamman kassajonon. 

Oletko ollut vastaavassa tilanteessa? Odotitko kärsivällisesti vai osoititko tuhahtelemalla ja levottomasti liikehtimällä, että sinulla on jo kiire. Tiedän, mihin Jumala kutsuu sinua ja minua kassajonossa, liikenneruuhkassa ja muissa vastaavissa tilanteissa. Hän kutsuu siunaamaan. Siunaamaan lähellä olevia ihmisiä, tuttuja ja tuntemattomia.

Siunaaminen on hyvän pyytämistä toisen elämään. Se on äänetöntä rukousta silmät auki. Samalla se on salaista rukousta, jonka näkee ja kuulee yksin Jumala. Mutta se riittää. Siunaaminen tyynnyttävä omaa ärsyyntynyttä ja levotonta mieltä. Tärkeintä on kuitenkin se, mitä Jumala vaikuttaa niiden elämässä, joita saamme hiljaa siunata.

Raamatussa, Vanhassa testamentissa, kerrotaan, kuinka Jumala antoi Mooseksen kautta papeille tehtäväksi lausua Israelin kansan ylle siunauksen sanat. Tunnemme tuon siunauksen Herran siunauksena. Me kristityt lisäämme juutalaisten käyttämään siunaukseen: ”Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä.” Siunaamme siis toisiamme kolmiyhteisen Jumalan nimessä.

Siunaus voi kulkea mukanamme kasteen hetkestä hautaamiseen. Sen alle ja varaan saamme jäädä kouluun lähtiessä, konfirmaatiossa, avioliittoon vihkimisessä ja jokaisessa jumalanpalveluksessa. Siunaus on ääneen sanottuja sanoja tai sanatonta rukousta, mutta siunauksen antaa kolmiyhteinen Jumala. Moni painaa päänsä vastaanottaessaan Herran siunauksen sanat.Sydän ja mieli nöyrtyy Jumalan siunauksen alle.

”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Hän on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa.” (Ef. 1:3)

Elämän suurin siunaus on usko Jeesukseen. Se on lahja, jonka saa ottaa rukoillen vastaan. Se siunaus kantaa elämän myrskyissä ja tyvenissä. Ole siis siunattu ja siunauksena!

Satu Salo

(Julkaistu Sydän-Satakunta -lehdessä viikolla 7)

19.2.2024 09.51