Diakonia

Diakonia on kristillisestä rakkaudesta nousevaa lähimmäisen palvelua. Diakonia on yksi seurakunnan perustehtävistä, josta säädetään kirkkolaissa ja kirkkojärjestyksessä. Diakonia kuuluu kaikille seurakunnan jäsenille, mutta seurakunnassa on oltava myös diakonian virka.

Diakoniatyössä toimii diakoniatyöntekijä Jenni Tuomi. Diakoniatyötä ja viranhaltijan työtä ohjaavat johtosäännöt. Diakoniatyöstä vastaava teologi on kappalainen Lasse Vappula.

Diakoniatyön kantavana toiminta-ajatuksena on henkisen, hengellisen ja taloudellisen tuen antaminen niille, joiden hätä on suurin ja joita ei muu apu tavoita. Toisin sanoen diakoniatyön tehtävänä on huolehtia siitä, että evankeliumin sanoma toteutuu seurakunnassa lähimmäisenrakkautena sanoin ja teoin.

Sydän, Rakkaus, Romantiikka, Mielitietty, Harmonia

Vastaanotto- ja kotikäyntityö

Vastaanotto- ja kotikäyntityö on tarkoitettu vaikeissa elämäntilanteissa kamppailevien ihmisten auttamiseksi. Jos sinua on kohdannut suru, mielenterveysongelmat, työttömyys, taloudelliset vaikeudet, sairaus, yksinäisyys tai muu kriisi, ja haluat kuuntelijaa, keskustelijaa, taloudellista tai sielunhoidollista apua, ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijään.

Diakoniatyöntekijän vastaanotto vain ajanvarauksella.

Voit jättää viestin ja yhteystietosi tekstiviestillä, puhelinvastaajaan tai sähköpostilla. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Jos tulemisesi toimistolle on hankalaa, voit ottaa yhteyden työntekijään, kotikäynnin sopimista varten.

VASTAANOTTO VAIN AJANVARAUKSELLA!

Ajankohtaista

Yhteisvastuukeräys 2018 starttasi käyntiin 4.2. Tämän vuoden teemana on nälän ja köyhyyden torjuminen Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Lue lisää tapahtumista ja miten itse voit olla tukemassa keräystä Yhteisavstuukeräys-sivulta.

Diakoniakylätoimikunnat

Nakkilassa toimivien diakoniakylätoimikuntien jäsenet huolehtivat alueellaan asuvista ikäihmisistä. Diakoniakylätoimikuntien jäsenet vievät joulutervehdyksen erityisesti niille kodeissaan asuville vanhuksille, jotka eivät enää jaksa tulla seurakunnan tilaisuuksiin.

Ystävätoiminta

Ystävätoiminnasta kantavat vastuuta diakoniatyöntekijä Jenni Tuomi puh. 0444866517 ja Nakkilan kunnan vastaava ohjaaja Eliisa Mannila. Ystävätoiminnassa mukana olevat sitoutuvat kukin yhden ikäihmisen ystäväksi. Käynnit ystävän luona ovat säännöllisiä, vapaaehtoisen ja ikäihmisen sopimuksen mukaisia.

Diakonian vapaaehtoisille järjestetään tarvittaessa koulutusta sekä virkistystoimintaa. Diakoniatyön  tehtävänä on tukea ja kehittää vapaaehtoistyötä lähimmäisten hyväksi. Diakoniakasvatus kaiken ikäisille seurakuntalaisille on ensiarvoisen tärkeää.

Jos olet kiinnostunut muusta vapaaehtoistoiminnasta, katso myös muut työmuodot tai lähetä seurakuntaan sähköpostia.