risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalveluselämä

Sunnuntaina, pyhäpäivänä, vietetään koko seurakunnan juhlaa, jumalanpalvelusta.  Se on viikon päätapahtuma.  Käytännössä suomalaiset eivät ole kovinkaan innokkaita kirkossakävijöitä, vaan sunnuntain jumalanpalveluksiin osallistuu maassamme säännöllisesti vain pieni osa seurakunnan jäsenistä.

Kuitenkin seurakunnan jumalanpalveluselämä pitää sisällään paljon muutakin kuin vain sunnuntain pääjumalanpalvelukset.  Jumalanpalveluselämään laajemmin käsitettynä kuuluvat erilaiset kirkollisten juhlapyhien ja erityisryhmien jumalanpalvelukset, erilaiset hartaustilaisuudet ja vaikkapa kirkolliset toimitukset ja eri tilanteissa vietetyt rukoushetket.

Jumalanpalveluselämän sisällöllisen rungon muodostaa kirkkovuosi, jossa seurataan Jeesuksen elämän ja kirkon elämän eri vaiheita alkaen adventista päättyen tuomiosunnuntaihin.  Jokaisella pyhällä ja viikolla on oma kirkkovuoden mukainen aiheensa. Kirkkovuoden sisällöstä katso tarkemmin Suomen ev.lut kirkon kotisivuilta.

Suomen luterilaisessa kirkossa on viime vuosina toteutettu monella tavalla jumalanpalveluselämän uudistusta. Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten kaavoja on uudistettu.  Samoin on jumalanpalveluselämän toteutuksessa seurakuntalaisten osallistumista jumalanpalvelusten toteuttamiseen pyritty lisäämään eri tavoin. Jumalanpalveluselämän eri vaihtoehdoista katso tarkemmin Suomen ev.lut. kirkon kotisivuilta.

Tule mukaan Nakkilan seurakunnan jumalanpalvelukseen

Jumalanpalvelukset kirkossa, ellei pyhäpäivän kohdalle ole merkitty muuta paikkaa tai aikaa.

Sanajumalanpalvelus (Perhekirkko)

Su 14.4. klo 10
Palmusunnuntai
Liturgi: Markku Järviö
Saarnaa toteuttavat yhdessä Markku, Satu, Tuula, Niina ja Pasi

Avustamassa Tuula Vähä-Vahe ja Niina Koivisto

Kolehti: Syrjäytetyssä asemassa olevien hyväksi tehtävään työhön Suomen Lähetysseuran kautta.

Iltamessu

18.4. klo 18

Kiirastorstai
Avustajat: Markku Järviö, Jenni Tuomi, Kai Korpi, Piia Nieminen
Musiikkiryhmä: Nuorten musiikkiryhmä Grace
Kolehti: Yhteisvastuukeräykseen 2019 oman seurakunnan kautta.

9.4. klo 10
Pitkäperjantai
Musiikkiryhmä: Hohde-kuoro
Kolehti: Kirkon ulkosuomalaistyöhön, Kirkkohallitus.

21.4. klo 10

Pääsiäispäivä
Kanttori: Pasi Nieminen
Kolehti: Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelmaan Saharan eteläpuolisen Afrikan maissa 16 vähemmistökielellä. Ohjelmasta hyötyvät naiset ja koulunkäyntinsä keskeyttäneen tytöt, Suomen Pipliaseura ry.

Kirkon uusien virsikirjojen käytöönotto.

22.4. klo 10
2. pääsiäispäivä
Kanttori: Ilkka Liuskallio
Kolehti: Seurakuntien musiikkityön tukemiseen Suomen Kirkkomusiikkiliiton kautta.

28.4. klo 10
1. sunnuntai pääsiäisestä
Musiikkiryhmä: Hohde-kuoro
Lapsikuoro Laululintuset
Nuorten musiikkiryhmä Grace
Kolehti: Tapahtumien järjestämiseen, artikkeleiden ja videoiden julkaisemiseen sekä seurakunnille tarjottavien toimivien pyhäkoulun toteutus- ja markkinointikeinoihin. Vuonna 2019 toteutuksessa painotetaan erityisesti pyhäkoulua toimintatapana, joka tukee myönteisellä tavalla lapsen identiteetin kasvua, Suomen Pyhäkoulun Ystävät SPY ry.

KIRKKOKAHVIT srk-kodissa, jonka yhteydessä muistamme Pasia puolen vuoden kanttorin viran sijaistamisesta.

5.5. klo 10
2. sunnuntai pääsiäisestä
Kanttori: Anna Tasala
Kolehti: Toivoa naisille mediatyöhön Aasiassa, Lähi-idässä ja Itä-Euroopassa Medialähetys Sanansaattajien kautta.

12.5. klo 10
3. sunnuntai pääsiäisestä
Kanttori: Anna Tasala
Kolehti: Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston kautta, Kirkkohallitus.

19.5. klo 10
4. sunnuntai pääsiäisestä, Kaatuneitten muistopäivä
Saarnaaja: Lasse Vappula
Kanttori: Anna Tasala
Kolehti: Evankelioimistyöhön ja teologiseen koulutukseen Suomen Lähetysseuran kautta.
Jumalanpalveluksen jälkeen kunnianosoitukset ja seppelten lasku sankarihaudalla.

26.5. klo 10
5. sunnuntai pääsiäisestä
Liturgi ja saarnaaja: Lasse Vappula
Kanttori: Pasi Nieminen
Kolehti: Koulutuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta.
Avustajat Eläkeliitosta
Samalla vietetään Nakkilan-Ulvilan-Kullaan alueen Eläkeliiton kirkkopyhää.

Kirkkokahvit messun jälkeen srk-kodissa.

Torikirkko Nakkilan torilla, Suvivirren tilaisuus

30.5. klo 12
Helatorstai
Avustajat: Markku Järviö, Kai Korpi, Pasi Nieminen ja Jenni Tuomi
Kolehti: Kirkon Ulkomaanapu, Suvivirsi 2019.

Hernekeittolounas tarjolla torikirkon jälkeen. Mukana myös ISKO -ryhmän nuoria Yhteisvastuun hyväksi tarjoamalla kahvia ja leivonnaisia.

risti rannalla