Musiikkityö

Juhlavuoden konsertti

Nakkilan kirkossa lauantaina 6.5.2017 klo 19.00

Monen eri asian juhlavuosi yhdistyy Nakkilassa pidettävässä konsertissa. Nimittäin valtakunnallisesti vietettävien Suomi-100 ja Reformaation 500-vuotisjuhlien lisäksi tulee tänä vuonna kuluneeksi 80 vuotta sitä, kun Nakkilan kirkko otettiin käyttöön.

Funktionalistista tyylisuuntaa edustavassa kirkossamme kuullaan vanhenematonta kirkkomusiikkia barokinajalta: J.S. Bachin kuorolle, orkesterille ja solisteille säveltämät teokset: Pääsiäiskantaatti BWV 4 ja Taivaaseenastumisoratorio BWV 11.

Konsertin alkaa ikään kuin johdannolla: Matteuspassion päätöskoraalilla:  Lepää rauhassa –

Porin Bach-kuoro ja orkesteri esitti viime vuonna H-molli –messun muutamassa lähitienoon kirkossa. Nyt saamme Bach-konsertin Nakkilan kirkkoon kirkkovuoden ajankohtaa myötäilevin teemoin. Teokset esitetään alkukielellä, saksaksi.

Oratorion tekstit ovat pääasiassa Luukkaan ja Markuksen evankeliumeista, sekä Apostolien teoista. Soolo-osuuksien esittäjät tulevat barokinajalle tyypillisesti kuoron riveistä. Reformaation juhlavuoden kunniaksi, konsertin toinen teos on uskonpuhdistaja Martti Lutherin tekstiin sävelletty Pääsiäiskantaatti Christ lag in Todesbanden.  Teema on virsikirjamme virsi 96Kuoleman kahleet murtanut”.

Porin Bach-kuoro koostuu n. 25: stä satakuntalaisista kanttoreista, laulunopettajista, musiikin ammattilaisista sekä kokeneista kuorolaulajista. Orkesterin muusikot ovat Pori Sinfoniettasta ja Palmgren-konservatorion opettajakunnasta. Konsertin ohjelman on harjoituttanut ja sen johtaa Länsi-Porin seurakunnan kanttori Sakari Salminen .

Sooloarriat : Solja Virta ja Anna-Mari Yrjänä

Evankelista: Markus Salovaara

Muut soolo-osuudet: Sanna Heljakka, Jouni Maunula ja Eero Eskelinen.

Tervetuloa! Vapaa pääsy. Ohjelma 20 € / opiskelijat 10 €

Lapsikuoro

Lapsikuoro ”Laululintuset” on tarkoitettu 7-13 -vuotiaille.
Kuorossa lauletaan lähinnä yksiäänisiä lastenvirsiä ja hengellisiä lauluja.
Lapsikuoro kokoontuu keskiviikkoisin klo 17.00 – 17.45. Kokoontumispaikkana srk-keskuksen luentosali. Käynti yläpihan puolelta.

Kirkkokuoro

Kirkkokuorossa lauletaan neliäänisiä sekakuorolauluja.
Kirkkokuoro harjoittelee torstaisin klo 18.30 – 20.00 srk-keskuksen salissa. Uusille kuorolaisille koelaulu. Yhteydenotot kanttorille.

Päiväkuoro

Päiväkuoro kokoontuu torstaisin klo 14.00 – 15.00, srk-keskuksen luentosalissa.Laulut ovat kaksiäänisiä.

Tuomaskuoro

Harjoittelee ja kokoontuu ennen Tuomasmessuja.

Musiikkitilaisuuksia

Pieni iltasoitto, kunkin kuukauden viimeisenä lauantaina n. klo 18.00 - 18.15 kirkossa. Hiljenny hetkeksi ehtookellojen aikaan, musiikin soidessa.
Tervetuloa kuulemaan, kokemaan ja hiljentymään!